USBFuvokak

Érjen el nagyobb teljesítményt a csatornatisztító gépével

Az egyes fúvókák működésének megértése segít a hatékonyabb tisztításban

A magasnyomású csatornatisztítók sok problémát megoldanak, de maga a gép megfelelő konfigurálása a munkához nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet.

A megfelelő fúvóka kiválasztása és annak működésének ismerete kulcsfontosságú lépés a gép teljesitményének maximális kihasználása érdekében. A megfelelő fúvóka kiválasztásánál bizony nincs helye találgatásnak. Mindegyiket egy adott alkalmazáshoz tervezték. A nem megfelelő célra való használat mellett veszítenek hatékonyságukból.


Ennek alapja a nyomás és a vízhozam közti kapcsolat megértése. Általában a csövek szennyeződésének tisztításához és eltávolításához magas vízhozam szükséges alacsonyabb nyomáson. A  vízhozam azért fontos, hogy elegendő mennyiségű víz mossa el a szennyeződéseket a csőből. Viszont, ha kemény akadályba ütközik a csőben, akkor ez esetben alacsonyabb vízhozamra nagy nyomásra van szükség ahhoz, hogy a vízsugarak megtörjék a dugulást.

Egyetlen fúvóka többféle duguláshoz ritkán elegendő. Hatékony a fúvóka cseréje minden alkalommal, mikor a körülmények megváltoznak. Például a kemény dugulás eltávolítása után az összes szennyeződést a csőből ki kell mosni.

A legtöbb embernek megvan a saját kedvenc fúvókája, amelyet más-más esetekre használnak, viszont a legjobb hatékonyság eléréséhez a megfelelő fúvóka használata ajánlott.
Ezért nem elégséges csak 1 fúvókát használni. A fő paraméter az a szög, amelynél a fúvóbetétet a fúvókába fúrják. A 30–40 fokos szögek ideálisak a csőfalak tisztításához. A maradékok öblítésénél viszont nem generálnak elég húzó erőt.

A 0 és 10 fok közötti vízsugár szögeket elsősorban a cső öblítésére valamint a leghatékonyabb előrefelé történő tolásra használják, ami ideális eszköz az dugulások megszüntetésére. 15 és 20 fok közötti tartomány tisztíthatja csőfalat és eltávolíthatja a maradványokat. De ez esetben minden feladathoz két fúvóka használata a leghatékonyabb.

A fúvóka kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy mire fogja használni. Duguláselhárítás, csövek öblítése, lerakódások eltávolítása, a cső teljes átmérőjének megtisztítása, zsír öblítése vagy gyökerek vágása. Minden duguláshoz külön fúvóka szükséges.

A kemény dugulás elhárítása:

USB Düsen fúvóka

Az alacsony szögű fúvókaáramlás maximális tolóerőt biztosít ahhoz, hogy elegendő teljesítmény alakuljon ki dugulás áttöréséhez. Néhány extra elülső fúvókabetéttel is rendelkezik, hogy vibrációt hozzon létre a fúvóka belsejében.


Maradékok eltávolítása:

USB Düsen fúvóka

Fúvókák, amelyek kitolják a már fertört szennyeződést. Néhányuknak több fúvókabetétje van több szögben, de elsődleges funkciójuk az üledék mozgatása a csőben a nagyobb átmérőig.


A csatorna falainak tisztítása:

USB Düsen fúvóka

A fal tisztítása szükséges, ha a csőben könyök van. Sok fúvóka általában üledéket hagy maga után. Az ilyen típusú hatékony tisztításhoz 45 fokos betétekkel ellátott fúvóka szükséges.


Zsír alapú dugulások megoldása:

USB Düsen fúvóka

Sokféle fúvóka hatékonyan tisztítja a zsíros dugulásokat. A forgó fúvókák a legjobb választás az ilyen típusú munkához. A legtöbb forgó fúvókának fúvókái 30–70 fokos szögben vanak beállítva a vágáshoz és 10–20 fokos szögben a toláshoz. A cső falát megtisztító láncos vágók is alkalmasak, de akkor 30–40 fokos szögű fúvókával kell öblíteni a csövet.


Gyökérvágás:

USB Düsen fúvóka

Ebben az esetben a helyes választás a láncos marófúvóka. A fúvóka használatakor tanácsos egy vizsgáló kamerát használni, hogy megelőzzük a rombolást.Fúvóka kategóriák:

A fúvókákat a bennük lévő vízhozam hatékonysága szerint osztják fel. Az alap fúvókák különböző szögben és különböző helyeken fúrt nyílásokkal rendelkeznek, ami nem hatékony dinamikát és alacsonyabb teljesítményt jelent. A fúvóka nyílásánál a víz ütközik a fúvóka falával így a nyomást a fúvóka ellenkező falára tereli, majd a víz is az ellenkező irányba pattan. E folyamat során jelentős mennyiségű energiát veszít. Ezek a fúvókák viszonylag olcsóak, rövidebb élettartamúak.

A fejlettebb fúvókák magasabb árfekvésűek vízhozamuk hasonló az előző fúvókákhoz. Több típusú könnyen cserélhető betéttel kaphatóak.

A legfejlettebb fúvókákat úgy tervezték, hogy maximalizálják a vízhozam hatékonyságát. Az áramlási dinamikát úgy állitották össze, hogy jelentősen növelje a víznyomást a fúvóka kimeneténél. Az ilyen típusú fúvókák költsége magasabb lehet, de a hatékonyság és a tartósság aránya egyensúlyban van.

Tisztítás a Rioned csatornatisztítóval

Tisztítás a Rioned csatornatisztítóval

Rioned čistiace stroje

ant Profitools Kft. Hiteles forgalmazó

Hiteles disztribútora vagyunk a Rioned és az USB Düsen márkának Magyarországon. Vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk.

 
Katalógusok
Csatornatisztito katalogusCsatornatisztító katalógus
Szolgáltatások az Ön számára.
Kövessen minket:
Karrier:

Csatlakozzon hozzánk. Folyamatosan keresünk értékesítőket és erősítést irodai szegmensünkre.

Szabad pozíciók listája
E-mail Facebook Instagram Linked In